2008. december 30., kedd

Sajtos pogácsa


Hozzávalók:3dkg élesztő, 50dkg liszt, 25dkg Ráma margarin, 2tojás sárgája, 2dl tejföl ,1dl tej ,só, pici cukor ,sajt .Langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 50dkg lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzá adjuk a felfutott élesztőt 2 tojás sárgáját a tejfölt és egy kiskanál sót. Jó alaposan összedolgozzuk hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 20percig a deszkán pihentetjük, ha kelt kisodorjuk és hajtogatjuk( 4be hajtjuk majd újra 4be) így újabb 20 percig pihentetjük majd újabb hajtogatás pihentetés.3x kell hajtogatni pihentetni. Aztán a tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét rácsosra vagdossuk, megkenjük egy tojással és megszórjuk reszelt sajttal. kb 3-4 cm-es pogi szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Érdemes még a tepsin 10 percig pihentetni akkor nem dől el. Nem túl forró, de előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.Egy kiadós leves mellé ideális .

Nincsenek megjegyzések: