2009. január 12., hétfő

Hortobágyi húsos palacsinta


Első Hortobágyi húsos palacsintám.!!!

Hozzávalók:700 g csirke mell filé ,1 fej vöröshagyma, 700 ml víz ,3 teáskanál pirospaprika ,só ,őrölt fekete bors, (paprika, paradicsom)
A habaráshoz: 175 ml tejföl . 50 g liszt, A csirke mell filét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük .Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük. A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk.A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst. Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók (kb 10 db palacsintához)
A tésztához: 200 g liszt ,300 ml tej ,2 db tojás ,1 teáskanál olaj csipet só csipet cukor
A sütéshez:kevés olaj .Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés.Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.

3 megjegyzés:

tökmagi írta...

Jártál nálam?mit szólsz a hátteremhez?

Miner.hu írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu

Unknown írta...

Szia. Bocs, hogy ismeretlenül írok, de Facebookon van egy nyereményjáték, ahol az egyik versenyző a te képeddel próbál játszani, ami szerintem nem fair se a többi emberre nézve, se rád. Csak kíváncsi lennék, hogy tudsz az esetről, vagy engedélyt adtál rá? Mert elvileg SAJÁT recepttel és képpel lehet csak indulni.