2010. március 13., szombat

Gombapaprikás kuszkusszal



Hozzávalók:1 kg gomba,1 db sima paprika,1 db paradicsom,1 teáskanál fűszerpaprika,2 fej hagyma,2 dl tejföl,25 dkg kuszkusz.

Kevés olajon megpirítom a hagymát, hozzáteszem a kockákra vágott paprikákat. Miután megpirult, lehúzom a tűzről, hozzáteszem az egy púpos teáskanál paprikát, elkeverem, majd beleteszem a gombát és lefedem. Kb. 10 perc múlva megkeverem mert akkor már enged a gomba levet és beleteszem az összes tejfölt. Lefedem és lassú tűzöm puhára párolom a gombát . Kb 10 perc főzés után beleteszem a kockára vágott paradicsomot is. Közben megkóstolom és fűszerezem, ha kell sóval.

Kuszkusz készítése:A 25 dkg kuszkuszra öntök 3 dl forró vizet. 5 percen belül felszívja, és egy diónyi vajjal összekeverem, hogy finom legyen. Nagyon finom ezt is most csináltam először de nagyon tuti.

Nincsenek megjegyzések: